5 فواید سلامتی اضافه کردن کرفس به رژیم غذایی | تغذیه سالم

5 فواید سلامتی اضافه کردن کرفس به رژیم غذایی

یه ساقه تنها 10 کالری داره ادعای می شه که کرفس یه "مواد غذایی" کم کالری در نظر گرفته شده. اما کرفس ترد در واقع با تعدادی از خواص درمانیه و شما رو اینجا پنج دلیل که باید  رو به رژیم غذایی خود اضافه کنین آورده می شه هم اینکه چند دستور العمل آسون واسه جفت و جور اونم آورده می شه.

 

1. کرفس یه منبع بزرگ از آنتی اکسیدان مهمه.

آنتی اکسیدان ها سلولا، عروق خونی و اندام رو از آسیب اکسیداتیو مراقبت می کنه کرفس شامل ویتامین C، بتا کاروتن و فلاونوئیدهاه اما دست کم 12 نوع از مواد مغذی آنتی اکسیدان اضافی تو یه ساقه واحد هست اینم یه منبع فوق العاده از مواد مغذی گیاهیه که به خاطر کاهش موارد التهاب در دستگاه گوارش، سلولا، عروق خونی و اندام نشون داده شده.

2. کرفس التهاب رو کم می کنه.

التهاب طولانی با خیلی از بیماریا از جمله آرتروز و پوکی استخون در رابطه داده شده کرفس و دانه کرفس حدود 25 ترکیب ضد التهابی داره که می تونه بدن رو در برابر التهاب مراقبت کنه.

3. کرفس از هضم پشتیبانی می کنه

در حالی که مواد مغذی دارای آنتی اکسیدان و ضد التهابی دلیل حفاظت کل دستگاه گوارش می شه کرفس ممکنه امتیازات خاص ای واسه معده داشته باشه.
پلی ساکارید براساس پکتین، در کرفس از جمله یه ترکیب که به عنوان apiuman شناخته شده و نشون داده شده که به کاهش موارد زخم معده، بهبود پوشش داخلی معده و کاهش ترشحات معده در تحقیقات حیوونی کمک می کنه.
و پس از اون محتوای آب بالای کرفس تقریباً درصد به همراه مقادیر خیلی از فیبر محلول و نامحلول هست از دستگاه گوارش سالم پشتیبانی و حرکات روده رو به طور منظم نگه می داره یه فنجون چوب کرفس دارای 5 گرم فیبر غذایی است.

4. کرفس پر از ویتامین و مواد معدنی با شاخص گلیسمی پایینه.

شما موقع خوردن ویتامین A ، K و  C هم اینکه مواد معدنی مانند پتاسیم و فولات حال می کنین اونم سدیم پایین داره هم اینکه، شاخص قند خون اون پایینه به معنی اون هستش که اثرات ثابت آهسته روی قند خون شما داره.

5. کرفس دارای یه اثر قلیاییه

با مواد معدنی مانند منیزیم، آهن، سدیم در کرفس می تونه یه تاثیر خنثی در غذاهای اسیدی داشته باشه.
نکاتی واسه خرید و ذخیره سازی کرفس
ساقه محکم .ساقه کرفس باید محکم و راست باشه و بدون هیچ سختی ای با ضربه شکسته شه و خم نشه.
برگ ترد. برگ کرفس باید ترد و تازه باشه و در محدوده رنگ از رنگ پریده تا رنگ سبز روشن باشه از کرفس با تیکهای زرد یا قهوه ای دوری کنین.
کرفس رو ریز ریز کنین. ریز ریز کردن کرفس درست قبل از طبخ و پز و یا واسه حفظ مواد مغذیه حتی کرفسی که خرد شده و ذخیره شده فقط واسه چند ساعت مواد مغذی خود رو نگه می داره.
بخار پز کنین. در کرفس بخارپز طعم و تقریباً همه مواد مغذی اون حفظ می شه.
کرفس رو در مدت پنج تا هفت روز بخورین. خوردن کرفس تازه در پنج تا هفت روز واسه لذت بردن از بیشترین حد فواید غذایی اون هستش.
برگای اونو بخورین. برگای اونو دور نریزید برگای کرفس دارای بیشترین کلسیم، پتاسیم و ویتامین C هستش اما از اونجا که اونو خوب نمیشه ذخیره کرد برگ کرفس رو در مدت یک تا دو روز بعد از خرید استفاده کنین.
علاوه بر خیلی از فایده های درمانی خود، کرفس گیاهی همه کاره س شما می تونین اونو خام یا پخته بخورین علاوه بر اون می تونین در ساخت مخلوط اسموتی، سوپ و آب کرفس استفاده کنین.

دستور جفت و جور غذاها با کرفس

از امتیازات سالم کرفس با این دستور العمل لذت ببرین.

کرم سوپ کرفس

اسموتی با عطر و طعم، این سوپ به سرعت بدست میاد.
کره 1/4 فنجون
1 پیاز کوچیک زرد، ریز خرد شده
2 فنجون کرفس، ریز خرد شده
1 حبه سیر بزرگ، چرخ شده
آرد 1/3 فنجون
مرغ 1 1/2 فنجون
شیر 1 1/2 فنجون
1 قاشق چایخوری نمک
شکر 1/2 قاشق چایخوری
1/8 قاشق چایخوری فلفل
کره رو روی حرارت متوسط به بالا تو یه قابلمه ته سنگین ذوب کنین. پیاز، کرفس و سیر رو تا شفاف شدن، حدود پنج تا هفت دقیقه بپزید. آرد رو اضافه کنین و یه دقیقه طبخ کنین.
مرغ و شیر رو اضافه کنین و تکون بدین تا اسموتی جفت و جور شه گرما رو زیاد کرده تا مخلوط به جوش آید گرما رو در حد متوسط کم کنین مواد باقی مونده رو اضافه کنین و به مدت 15 دقیقه بجوش بیارین. نمک رو واسه طعم دهی به اون اضافه کنین.

سالاد کرفس با ترب کوهی و ریشه کرفس

این دستور غذایی بافت باحال و طعم دهنده واسه سالاد استاندارد به ارمغان می آورد.
1 ریشه کرفس متوسط
10 ساقه کرفس، نازک
1/2 فنجون برگ کرفس
1 موسیر، که به حلقه های نازک تیکه تیکه شده
1 قاشق غذاخوری لیمو
1 قاشق غذاخوری ترب کوهی آماده
1/2 فنجون روغن زیتون
3 قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
1 فنجون جعفری با برگ تخت، بسته بندی شده
نمک
فلفل مشکی زمینی تازه
ریشه کرفس رو پوست کنده و نصف کنین بعد با به کار گیری یه ماندولین به تیکهای نازک نصف کنین. نیمه دیگه رو مانند چوب کبریت برش بدین ریشه کرفس رو با ساقه کرفس، موسیر، لیمو و ترب کوهی ترکیب کنین.
نمک و فلفل رو ترکیب و اجازه بدین تا به مدت 10 دقیقه بمونه عصاره لیمو و روغن رو اضافه کنین.

دستور العمل غذایی مورچه رو شاخه

یه میان وعده بعد از مدرسه س اونو با جانشین کردن کره بادام زمینی و کشمش بطور سنتی نگه دارین.
پنیر خامه ای 3 قاشق غذاخوری
2 کرفس، کمرنگ
1/4 فنجون میوه خشک همه فن حریف
پنیر خامه ای رو به سمت تو خالی از هر ساقه کرفس گسترش بدین و بعد میوه های خشک شده رو روی اون بپاشید.

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *