5 فایده روغن کرچک برای پوست صورت | طب ایرانی

خاصیت درمانی روغن کرچک, فایده روغن کرچک, خواص روغن کرچک واسه پوست

5 فایده روغن کرچک واسه پوست صورت

در این مطلب از ابرتازها ۵ فایده روغن کرچک واسه پوست صورت رو میگیم. واسه بهره بردن از این مطلب با ما همراه باشین.

روغن کرچک روغنی گیاهیه که طیف مصرفی زیادی داره؛ از لوازم آرایشی گرفته تا کاربرده های طبی. معمولا ادما از روغن کرچک به عنوان ملین استفاده می کنن اما این روغن، فواید بالقوه ای واسه پوست داره. در این مطلب به این فواید می پردازیم.

روغن کرچک از دانه های گیاه کرچک (ricinus communis) گرفته می شه که بومی نواحی گرمسیری آسیا و آفریقاست. این روغن رو معمولا مستقیما و با به کار گیری پنبه روی پوست استفاده می کنن. روغن کرچک، تقریبا بی خطره اما بعضی از افراد ممکنه بعد از مصرف اون روی پوست، دچار مشکلات جانبی بشن. می گن روغن کرچک، خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و مرطوب کنندگی داره.

روغن کرچک چیه؟

از نظر ظاهری، روغن کرچک یه مایع شفاف با ته مایه ای از رنگ زرده. این روغن ماده ایه که در خیلی از چیزها هست؛ از شویندها گرفته تا رنگا. از روغن کرچک واسه درمان بیماریای زیادی هم استفاده می شه که عموما مشکلات گوارشی هستن. روغن کرچک در روده کوچ به اسید ریسینولئیک تجزیه می شه که روند گوارش رو در روده ها تسریع می کنه. می گن روغن کرچک دارای فواید بالقوه ای واسه پوسته.

روغن کرچک و اسید ریسینولئیک، به وسیله پوست خوب جذب شده و بعضی وقتا واسه درمان مشکلات جورواجور پوستی به کار می رن، مانند پسوریازیس و جوش. هم اینکه این باور از قدیم وجود داشته که روغن کرچک موجب تقویت رشد مو می شه، اما تا الان هیچ گونه دلایل علمی واسه تائید این ادعا موجود نیس.

روغن کرچک با دارا بودن اسید ریسینولئیک و چند اسید چرب دیگه، خواصی داره که اونو محصول مناسبی واسه مراقبت از پوست، مخصوصا پوست صورت می کنه.

خاصیت درمانی روغن کرچک, فایده روغن کرچک

پنج فایده روغن کرچک واسه پوست صورت

۱. جوش: خواص ضد میکروبی و ضد التهابی روغن کرچک باعث شده در کاهش جوش اثر داشته باشه. اسید ریسنولئیک تولید شده به وسیله روغن کرچک می تونه رشد باکتریای تولید کننده جوش رو کنترل کنه.

۲. بافت پوست: روغن کرچک، پر از اسیدهای چرب دیگه ایه که می تونه نرمی و لطافت پوست صورت رو زیاد کنه.

۳. رنگ پوست چهره: اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک هم اینکه می تونن رشد بافت سالم پوست رو تقویت کرده و واسه یکنواخت کردن رنگ پوست به درد بخور باشن.

۴. پوست حساس: روغن کرچک، تقریبا غیر کومدوژنیکه، یعنی احتمال اینکه چربی اون باعث بسته شدن چاله های پوستی شه بسیار پایین بوده و به خاطر همین واسه استفاده پوستای حساس که مستعد دچار شدن به جوشای سر مشکی هستن، مناسبه.

۵. ارزانقیمت بودن: اجناس مراقبت از پوست و مخصوصا کرما و لوسیونای مخصوص صورت، معمولا گرانقیمت هستن. اما روغن کرچک تقریبا ارزانقیمته و از نظر خاصیت و تاثیرگزاری با خیلی از این اجناس، برابری می کنه.

۶. ضد التهابی: هم روغن کرچک و هم اسید ریسینولئیک دارای خواص ضد التهابی هستن که باعث می شه واسه درمان پوستای حساس و ملتهب به درد بخور باشن.

۷. ضد میکروبی: روغن کرچک می تونه با کمک به دور کردن پاتوژنای مهاجم (باکتریای بیماریزا)، از پوست در برابر عفونتای باکتریایی مراقبت کنه.

۸. مرطوب کنندگی: روغن کرچک شامل تریگلیسریده که به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و واسه درمان خشکی پوست مناسبه.

۹. آبرسانی: روغن کرچک خاصیت نم نگه دار داره، یعنی می تونه رطوبت رو از هوا گرفته و به پوست برسونه و در نتیجه پوست رو هیدراته نگه داره.

۱۰. پاک کنندگی: تریگلیسرید موجود در روغن کرچک واسه پاک کردن آلودگیای روزمره از روی پوست مناسبه.

چیجوری از روغن کرچک واسه پوست استفاده کنیم

جذب کامل روغن کرچک به وسیله پوست کمی زمانبره، اما می تونین با رقیق کردن اون، جذبش رو سریع تر کنین. می تونین روغن کرچک رو با روغنای دیگه مانند روغن زیتون یا روغن بادام زمینی به نسبت نصف نصف رقیق کنین.

مشکلات جانبی

هر چند روغن کرچک، خواص زیادی داره اما باید بدونین که خیلی از اونا، هنوز پشتوانه علمی نداشته و معمولا تجربی هستن. ممکنه به کار گیری روغن کرچک واسه بعضی از افراد ایجاد راشای پوستی، تورم و خارش کنه. کسی که به روغن کرچک عکس العمل آلرژیک نشون داده باید فورا به دکتر مراجعه کنه.

منبع: bartarinha.ir

.

منبع : abartazeha.com

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *